Χρήσιμοι σύνδεσμοι για τους γραφίστες

kerpoof%20grafistes.png

1) Kerpoof (http://www.kerpoof.com/ )
Το Kerpoof είναι ένας δικτυακός τόπος που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν διασκεδάζοντας. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπει στους μαθητές να δημιουργήσουν εικόνες, ιστορίες και ταινίες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από επιλογές σκηνών, χαρακτήρων, εφαρμογών κλπ. Όταν είναι έτοιμες οι δημιουργίες τους μπορούν να τις αποθηκεύσουν σε μία γκαλερί, να τις μοιραστούν και να ψηφίσουν αυτές που τους αρέσουν.


pencil.png

2) Pencil (http://www.pencil-animation.org/)
Το Pencil είναι μια εφαρμογή λογισμικού ανοιχτού κώδικα, για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων (cartoons) με συνδυασμό εικόνων και διανυσματικών γραφικών. Απευθύνεται σε χρήστες όλων των επιπέδων, που επιθυμούν να φτιάξουν γρήγορα και εύκολα 2D animations από σκίτσα ή γραφικά, μιμούμενοι την παλιά κλασσική διαδικασία. Διαθέτει εύχρηστο interface με απλή δομή και είναι ιδανικό για δημιουργικούς πειραματισμούς. Το Pencil τρέχει σε Windows, Mac OSX και Linux.


pixton.png

3) Pixton (http://www.pixton.com/) Το Pixton.com είναι ένα εργαλείο ικανό να καταστήσει την παραγωγή ιστοριών με σκίτσα αρκετά απλή. Με μια απλή διεπαφή το Pixton επιτρέπει στους χρήστες του με έναν γρήγορο, εύκολο, και διαλογικό τρόπο να δημιουργούν λεπτομερείς ιστορίες σε σκίτσα. Παρέχει έναν εντελώς νέο τρόπο έκφρασης ιδεών, αφήγησης ιστοριών, και δημιουργικής συνεργασίας σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον σε απευθείας σύνδεση. Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργούν απλό ή σύνθετο comics χρησιμοποιώντας χαρακτήρες, σκηνές, αντικείμενα κ.α.


Χρήσιμες μηχανές αναζήτησης

FORTHnet: http://search.forthnet.gr
Google.gr: http://www.google.gr
Anazitisis: http://www.anazitisis.gr
Trinity: http://www.trinity.gr